Sok millió ügyfél adatai szivárogtak ki Amerikában

Több mint 73 millió jelenlegi és volt AT&T-ügyfél adatai szivárogtak ki a dark webre.

Az AT&T, az amerikai távközlési óriás bejelentette, hogy 73 millió jelenlegi és volt ügyfél adatai kerültek ki a sötét webes fórumokra. A kiszivárgott információk között szerepelnek a nevek, címek, társadalombiztosítási számok (SSN-ek), jelszavak, e-mail címek, születési dátumok és telefonszámok - olvasható a BBC oldalán.

A cég szerint nem találtak bizonyítékot arra, hogy az adatokat hackerek lopták volna el, de kiberbiztonsági szakértőket vontak be a vizsgálatba. Az AT&T visszaállította az érintett ügyfelek jelszavait, és arra kéri őket, hogy "maradjanak éberek a számlatevékenység és a hiteljelentések figyelemmel kísérésével".

Úgy tűnik, hogy a kiszivárgott adatok 2019-ből vagy korábbi időpontból származnak, és 7,6 millió jelenlegi ügyfelet és 65,4 millió volt számlatulajdonost érintenek. A cég nem tudta megerősíteni, hogy az adatok a saját rendszereiből vagy egy harmadik féltől származtak-e.

Az AT&T vezeték nélküli 5G hálózata körülbelül 290 millió embert fed le az Egyesült Államokban, és a cég az ország egyik legnagyobb mobil- és internetszolgáltatója.

A New York-i ügyészek nyomozást indítottak az ügyben.